1955 yılında, Zonguldak yöresinde üretilen sütün değerlendirilmesi ve bölge halkına istihdam sağlanması amacıyla kurulan Çaycuma Süt Ürünleri, kuruluşunun ilk yıllarında faaliyet gösterdiği küçük ölçekli mandıra yapısından bugün 7547m² kapalı, 21640m² açık alan olmak üzere toplam 27000metrekarelik ve günlük 250 ton süt işleme kapasitesine sahip iki fabrikasıyla üretime devam etmektedir.

Çıktığı zorlu ama bir o kadar da keyifli üretim yolculuğuna halen, 2001 yılında taşındığı yeni fabrikasında devam eden Çaycuma Süt, bu üretim tesisinde,“doğaya ve insana saygı” felsefesiyle, yalnızca teknoloji ve insana değil, doğaya da yatırım yapmıştır. Bir yandan, artan süt talebine bağlı olarak bölge halkını hayvancılığa yönlendirirken, diğer yandan da teknolojiye yatırım yaparak, son teknoloji ürünü makinelerle, markanın temellerini sağlamlaştırmıştır. Son olarak inşa ettiği peynir altı suyu arıtım tesisi ile doğaya olan saygısını da ispatlamıştır. 

Sizlerden aldığı güç ve destekle, Burdur’da tamamlanan ikinci fabrikasını da, yine şirketin vizyonu olan “doğaya ve insana saygı” çerçevesinde faaliyete geçiren Çaycuma Süt, sağlıklı yarınlar için sağlıklı ve lezzetli süt ürünleri üretmenin haklı gururunu yaşamaktadır.







Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri ve diğer tüm üretim izin ve kalite belgelerine sahip olan Çaycuma Süt, kurulduğu ilk günden bu yana, hijyene, kaliteye ve teknolojiye verdiği değerin ödüllerini almış; yapılan tüm denetimlerden geçer not almayı başarmıştır. 

Kaliteden ödün vermeden, sağlıklı ve lezzetli ürünler üretmenin yanı sıra “doğaya ve insana saygı” göstermenin de mükâfatını, her geçen gün biraz daha büyüyerek ve daha çok tüketiciye ulaşarak alan Çaycuma Süt, Türkiye ile birlikte Türkiye için ilerlemeye devam edecektir.